Dil ve Konuşma Bozukluğu Sertifikası

Dil ve Konuşma Bozukluğu Sertifikaları

Dil ve konuşma bozuklukları birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan ve kişide özgüveni duygusunun yitimine neden olan bir rahatsızlıktır. Dil bozukluklarının tedavisi fiziki ve nörolojik muayene sonucu terapiden geçer. dil sorunlarına uzman personelimiz ile kısa süre içerisinde çözüm sağlıyoruz. Nefes, teknik çalışmalar ve psikolojik terapi ile başarılı bir sonuca ulaşıyoruz.

Dil ve konuşma bozuklukları nelerdir?

Ses bozuklukları, söyleyiş bozuklukları, kekemelik, gecikmiş dil ve afazidir.

Kekemelik

Kekemelik konuşurken konuşmanın akıcılığının bozulması bası ses tekrarları, ses uzatmaları ve ses patlamaları ile seyreden bir konuşma bozukluğudur. Konuşma bozuklukları arasında en yaygın görülenidir. Fiziki bir neden yok ise kekemeliğin kökeni psikolojiktir. Ailelerin en sık yaptıkları yanlış çocuk belli bir yaşa gelince düzelir, geçer diyerek tedavi sürecini geciktirmeleridir. Kekemelik hangi yaşta olursa olsun kişinin özgüvenini yitirmesine ve tekrar konuşmayı istememesine neden olur.  3 hafta kadar bir süre içerisinde bazı yöntem ve teknikler ile kekemeliği ortadan kaldırıyoruz. Yepyeni hayalleriniz için mutlaka uzmanımız ile görüşme talep edin.

Gecikmiş dil

Çocuğun yaşına uygun olarak dil yeteneğinin gelişememesi ve kelime dağarcığının az olmasından kaynaklı konuşamama durumudur. Dil gelişimi için en kritik yaş 2 yaştır. 2 yaşında bir çocuğun basit cümleler kurması beklenir. Gecikmiş dilde altta yatan neden mutlaka araştırılmalı ve tedavi ona göre planlanmalıdır. Çok fazla televizyon izlemek çocuk için monolog bir diyalogdur. Çocuk geri dönüt veremez ve bu durum dil gelişimini sekteye uğratır. Altta yatan duygusal nedenler ve aile içi irdelenmeli ve çocuk konuşmaya sevk edilmelidir. Görsel hafıza ile destekli hikaye okumak, bolca sohbet etmek dil gelişimi için önerilen tavsiyelerdir. Oyun etkinlikleri ve akran eğitimi ise fayda sağlayan yöntemlerdir.